Hijyen Eğitim Sertifikası

S.NO Kurs Programı FOET Kurs Adı Seviye Süre Onay Tarihi Kurs Türü Modül Bilgi Sayfaları Onay Dosyası
1 541 Gıda Ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi 0 8 08.12.2017 Mesleki ve Teknik
2 541 Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetlerinde Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi 0 8 08.12.2017 Mesleki ve Teknik
3 541 Salgın Döneminde Hijyen Kuralları 0 8 24.09.2020 Genel
4 720 Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi (Uzaktan Eğitim-Asenkron) Kurs Programı 0 8 26.11.2020 Mesleki ve Teknik

PROGRAMIN AMAÇ VE KAPSAMI

Halk sağlığı açısından risk oluşturduğu bilinen virüslerin, bakterilerin, parazitlerin, mantarların ve diğer enfeksiyon etkenlerinin genel özelliklerini, bulaşma yollarını, hangi iş kolunda nasıl bulaşmalar olabileceğini veya halk sağlığının nasıl tehdit göreceğini, hastalık belirtilerini ve korunma yollarını  öğrenerek işyerinde ve günlük yaşamda bilinçli bir şekilde hem kendilerinin hem de hizmet verdikleri kişilerin sağlıklarını korumak ve bu bilgilerin günlük hayatta kullanımını sağlamaktır. Hijyen eğitimi, işyerinizde ve hayatınızda bulunan tüm insanlar için alınması gereken eğitimler arasındadır.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Kanunlar ve Yönetmelikler, Genel Kavramlar, Virüsler, bakteriler, parazitler ve mantarların genel özellikleri, bulaş   kaynakları, yaptıkları hastalıklar ve korunma yöntemleri, Sterilizasyon ve dezenfeksiyonun tanımı ve yöntemleri, El Hijyeni, Diğer Kişisel Hijyenler, Besin Hijyeni, Mutfak Hijyeni, Tuvalet Temizliği, İş Kıyafetleri ve Koruyucu Malzemeler

KİMLER KATILABİLİR?

  • Gıda üretim ve perakende iş yerleri
  • İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri
  • Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler
  • Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler
  • Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarını kapsamaktadır
  • İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur
  • Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin kapsadığı iş yerlerinde bu belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılmayacak
  • Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecbur
  • Yönetmelik kapsamında bulunan iş yerlerinin sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının Yönetmelikte belirtilen eğitimleri almalarını sağlamakla yükümlü tutulmuşlardır
Önceki yazı
Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Eğitimi
Sonraki yazı
Elektrik Tesisleri Yapım İşleri